Meest gestelde vragen

Voor wie is permanente make-up geschikt?

Permanente make-up is voor bijna iedereen geschikt. Voor zowel vrouwen als mannen die allergisch zijn voor reguliere cosmetica, of die moeite hebben om zelf een mooie en strakke lijn te trekken. Voor mensen die altijd haast hebben of veel sporten. Bel gerust voor een gratis informatiegesprek.

Hoe lang blijft permanente make-up aanwezig?

Het woord zegt het eigenlijk al. Over het algemeen blijft permanente make-up altijd aanwezig. De intensiteit vervaagt echter wel na verloop van tijd, maar dit is van persoon tot persoon verschillend. Dit heeft te maken met de natuurlijke celvernieuwing, invloed van UV-licht, zuurgraad van de huid en uw afweersysteem. In de meeste gevallen blijft permanente make-up jarenlang goed zichtbaar.

Doet de behandeling pijn?

Met de nieuwste technieken wordt de behandeling meestal niet als pijnlijk ervaren. Echter niemand die volledig veilig werkt en de veiligste producten gebruikt kan garanderen dat de behandeling geheel pijnloos is. In ieder geval gebruik ik het allernieuwste apparaat van Nouveau Contour waardoor onaangename prikkels tot een minimum beperkt worden.
Ontspan en verheug u bij voorbaat op het mooie resultaat!

Hoe lang duurt een behandeling?

De gehele behandeling bestaat uit het voorgesprek waarin uw wensen besproken worden, het voortekenen, de kleurkeuze, de pigmentatie en de nazorg en duurt ongeveer 1,5 uur.

Kan ik zelf de kleur uitzoeken?

In het voorgesprek mag u aangeven wat uw wensen zijn. Op basis van deze informatie zal ik voor uw huidtype de juiste kleur samenstellen.

Kunnen kleur en vorm gegarandeerd worden?

In de meeste gevallen wel. Voordat de pigmentatie start mag u uw wensen kenbaar maken en bepaald u samen met de specialiste kleur en vorm. Het is nog niet voorgekomen dat een kleur of vorm niet mooi gevonden wordt. Voor de pigmentatie wordt namelijk de vorm getekend met een afwasbaar potlood en pas als alles naar uw wens is wordt met de pigmentatie gestart.

Kan bij permanente make-up ook gewone make-up aangebracht worden?

Ja zeker. Permanente make-up dient om accenten aan te brengen en u bent geheel vrij om zelf extra make-up te gebruiken.

Zwelt de huid na de behandeling?

Van zwellingen is met de huidige apparatuur bijna geen sprake meer. De huid spant zich over het algemeen wat en dit is na een paar uur of hooguit na een dag of 2 weer verdwenen.
U kunt gerust gaan werken of autorijden. De delen van uw gelaat die een behandelingen hebben ondergaan zien er soms iets zwaarder en donkerder uit, maar u bent absoluut heel toonbaar!

Is het eindresultaat direct zichtbaar?

Nee, de eerste week zal de pigmentatie aanmerkelijk donkerder zijn dan het eindresultaat. Door natuurlijke celvernieuwing neemt in de eerste week de intensiteit van de kleur met wel 40% af en na een periode van 3 tot 5 weken zal het eindresultaat van de pigmentatie pas zichtbaar zijn. Indien een nabehandeling noodzakelijk is dan zal er 6 weken aangehouden moeten worden tussen beide behandelingen. Houd daarom rekening met uw vakantieplannen.

Hoe vaak mag ik terugkomen voor een behandeling?

Meestal, in normale gevallen, is één nabehandeling of maximaal twee nabehandelingen noodzakelijk en dit is ook in de prijs inbegrepen. Uw tevredenheid is de kroon op mijn werk.

Bestaat er garantie?

Ja, ik geef u garantie voor volle tevredenheid. In de prijs zijn, indien dit noodzakelijk is, één tot maximaal twee nabehandelingen inbegrepen. Meestal is de permanente make-up na deze nabehandelingen perfect, maar in uitzonderlijke gevallen kan het voorkomen dat er nog een nabehandeling noodzakelijk is en dit zal dan per geval bekeken worden.

Is permanente make-up veilig?

Ja. Ik werk uitsluitend volgens zeer strenge hygiëne codes en voor elke klant wordt bij elke behandeling een nieuwe steriele naald gebruikt die vervolgens vernietigd wordt.

Is er een speciale nazorgbehandeling?

In principe hoeft de huid na het ondergaan van een behandeling permanente make-up geen speciale behandeling te ondergaan. Teneinde ervoor zorg te dragen dat uw permanente make-up optimaal zal zijn er nazorgrichtlijnen samengesteld die voorafgaand aan de behandeling met u worden doorgenomen.

Voor het bedrag dat ik uitgeef aan permanente make-up kan ik heel wat potloodjes kopen.

Inderdaad. Maar staat er dan ook elke ochtend een visagist bij u klaar die een haarscherpe eyeliner bij u plaatst, uw wenkbrauwen stileert of uw lippen bijwerkt? Niet alleen thuis, maar ook in de sportschool of tijdens uw vakantie? U begrijpt het al. Het gaat niet alleen om het lijntje of contour, maar het gaat om het totale gemak welk u jarenlang elke dag opnieuw weer ervaart.

Enkele aspecten waarmee u rekening moet houden voor de behandeling

Er zijn een paar aspecten waarmee u rekening dient te houden als u permanente make-up wilt laten aanbrengen.


  • Kleurintensiteit: om tot een goed resultaat te komen wordt de kleur (op gebieden waar dit kan) aanmerkelijk donkerder ingezet om tot het gewenste eindresultaat te komen. Houd rekening met het feit dat vooral wenkbrauwen de eerste week zichtbaar donkerder kunnen zijn. Pas permanente make-up daarom niet toe vlak voor een feestje of een belangrijke gebeurtenis

  • Hygiëne: om hygiënische redenen mag u gedurende 8 dagen na de behandeling niet in de sauna, zwembad of zee. Houd daarom rekening met uw vakantieplannen.

  • UV-licht: zolang de huid nog niet volledig hersteld is, zijn de pigmenten bijzonder gevoelig voor UV-licht. Gedurende 8 dagen mag u geen gebruik maken van de zonnebank en ook hierbij geldt dat u rekening moet houden met uw vakantieplannen.

  • De eerste dagen na de behandeling: direct na het aanbrengen van permanente make-up kan een lichte zwelling van de huid optreden. Deze verdwijnt echter weer na enkele uren of maximaal 2 dagen. Doordat pigment in de huid wordt aangebracht kunnen er tevens korstjes ontstaan die nauwelijks zichtbaar zijn. U mag ze niet zelf verwijderen, maar ze moeten vanzelf loslaten. Daarom is het af te raden om de eerste dagen uw gelaat op te maken.

  • De eerste dagen na de behandeling: direct na het aanbrengen van permanente make-up kan een lichte zwelling van de huid optreden. Deze verdwijnt echter weer na enkele uren of maximaal 2 dagen. Doordat pigment in de huid wordt aangebracht kunnen er tevens korstjes ontstaan die nauwelijks zichtbaar zijn. U mag ze niet zelf verwijderen, maar ze moeten vanzelf loslaten. Daarom is het af te raden om de eerste dagen uw gelaat op te maken.


Staat uw vraag er niet bij? Neem gerust contact met mij op en vraag naar uw gratis voorgesprek.